Manchester United
0

Rooney će biti spreman za sljedeću sedmicu

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: AP)
Wayne Rooney (Foto: AP)
Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson, koji je u uzvratnom četvrtfinalnom dvoboju Lige prvaka protiv Bayerna iznenađujuće postavio svog udarnog igrača i napadača Waynea Rooneyja od prve minute, vjeruje da će ovaj biti već sljedeće sedmice opet spreman za igru.

Rooney je u prvoj utakmici na Allianz Areni, u kojoj je bio strijelac već u 2. minuti, ali je Bayern na kraju slavio s 2-1, zadobio povredu desnog skočnog zgloba, zbog koje se pretpostavljalo da će pauzirati tri do četiri sedmice, te sigurno propustiti uzvrat na Old Traffordu.

Iako se Rooney jako brzo oporavljao od povrede, engleski novinari su špekulisali da bi eventualno mogao ući s klupe u igru. Čak je i Ferguson dan uoči utakmice najavio da Rooney sigurno neće igrati od početka...

"Možda me nagovori da ga stavim na klupu", rekao je menadžer.

Budući da je Rooney ipak zaigrao od prve minute, može se pretpostaviti da je to bila samo pila naopako iskusnog škotskog trenera. Iako je United vodio s 3-0 u uzvratnoj utakmici, Rooneyev doprinos tom vodstvu nije bio naročit. Najbolji strijelac Manchestera ove sezone s 34 pogotka ove sezone osjetio je početkom drugog poluvremena da se stanje njegove povrede pogoršalo, pa je u 55. minuti bio zamijenjen.

Na kraju je Manchester United pobijedio s nedovoljnih 3-2, pa je zbog jednog gola u gostima više u polufinale prošao Bayern.

"Odlučili smo riskirati s Rooneyjem. Sutra ćemo provjeriti stanje njegove povrede, ali ne vjerujem da je u pitanju nešto ozbiljno. Siguran sam da će već sljedeće sedmice Rooney biti OK", poručio je Ferguson.