Nogomet
0

VIDEO / Rooney, budi pokoran kao Capello

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Selektor engleskih nogometaša Fabio Capello izjavio je da će od Waynea Rooneyja zatražiti da se pristojno ponaša prema sudijama tokom utakmica Svjetskog prvenstva.

Povod tome prostački je ispad napadača Manchester Uniteda koji je izvrijeđao sudiju prijateljske utakmice između Engleza i lokalnog kluba Platinum Stars prošlog ponedjeljka. Posredno je to povod i što je brazilska sudačka trojka, koja će suditi prvi mundijalski meč Engleza protiv Amerikanaca, u subotu počela učiti značenje engleskih psovki.

Da bi svom najboljem igraču demonstrirao kako se treba ponašati prema sudijama na SP-u, selektor bi mu mogao pokazati videoklip u kojem je glavni akter upravo on, Capello, za svojih igračkih dana, i to baš u dresu Italije na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 1974. godine.

U dvoboju po skupinama protiv Argentine suparničkom je igraču na lijevoj strani ondašnji veznjak "azzurra" dušmanski uklizao visoko u koljena. Za prekršaj koji bi ga danas koštao crvenog kartona, Capello se izvukao bez žutog. Moguće zbog svoje servilne, pokajničke geste pred izraelskim sucem Abrahamom Kleinom.

Argentinci su inače tu utakmicu dobili 1-0 golom svog ponajboljeg igrača Roberta Bettege.