Sudski spor
0

Rooney bi ipak mogao ostati bez 4.75 miliona eura

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon što je u ljeto prošle godine pomislio da se napokon riješio problema koje mu je stvarala bivša menadžerska agencija Proactive, nogometaš Manchester Uniteda Wayne Rooney je u ponedjeljak dobio loše vijesti.

Londonski žalbeni sud je, naime, odbacio presudu Trgovačkog suda u Manchesteru koji je lani donio odluku da Rooney mora Proactiveu platiti oko 100.000 eura, a ne 4.75 miliona koliko je potraživala agencija. Proactive je tužio nogometaša uz tvrdnju da je zadržao 20 posto provizije od nekoliko multimilionskih ugovora u kojima je ta agencija bila posrednik.

Rooney je prestao plaćati agenciji nakon što je iz nje 2008. godine otišao njegov menadžer Paul Stretford koji je nastavio sarađivati s engleskim nogometašem i njegovom suprugom.

Sud u Manchesteru je ustvrdio da agencija nije bila nadležna za većinu poslova koje je sklopila Rooneyjeva tvrtka, pa samim time niti nema pravo na višemilionsku odštetu. No, Žalbeni sud je u ponedjeljak odlučio da su Proactiveovi argumenti valjani, što znači da će slučaj ponovno biti razmotren, a samim time i da bi Rooney mogao ostati bez spomenutih 4.75 miliona eura.