Sport Centar
0

"Ronaldu niko ne smije prići u Zenici"

Sarajevo-x.com
"Oporavi li se od povrede i dođe li u vaš hotel i grad Cristiana Ronalda niko ne smije ni pipnuti, ni bilo šta pitati. Ne smije mu niko prići, pa ni konobar", ultimativno je rekao Carlos Godinho, tehnički direktor reprezentacije Portugala Salki Džananoviću, vlasniku hotela "Zenica" prilikom prošlosedmične posjete BiH, ekskluzivno piše Sport Centra u novom 27. broju koji je od danas (27. oktobra) na svim kioscima u BiH.

Godinho je, kako navodi bh. sedmična sportska novina koja izlazi svakog utorka u full kolor izdanju na masnom papiru, između ostalog, naglasio i da je to prvo pravilo gdje god gostuje njihov nacionalni tim na svim destinacijama svijeta.

Naše legende o "sudaru" sa Portugalcima

Za Sport Centar govore i najveće legende našeg fudbala. Vahid Halilhodžić, selektor Obale Slonovače istakao je da njegovo srce kuca za Bosnu i Hercegovinu, te da čeka svoju zemlju na Mundijalu u Africi. Optimista je i prvi selektor fudbalske A reprezentacije BiH, Fuad Muzurović koji smatra da u dodatnom doigravanju možemo eliminisati tzv. "evropski Brazil".

I Enver Marić misli da nismo bez šansi protiv Portugalaca, mada govori da se naši reprezentativci posebno moraju paziti provokacija kojima su skloni protivnici BiH u baražu.

Haris Škoro vjeruje da je ključ uspjeha u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo "Južnoafrička Republika 2010." u prvom meču, 14. novembra u Lisabonu. Mehmed Baždarević za Sport Cenatr tvrdi da je u dva susreta baraža sve moguće, a Safet Sušić da su nam šanse podjednake...

Ko će prenositi utakmice?

Sport Centar na dvije strane odbradio je i izuzetno zanimljivu temu oko prenosa utakmica baraža iz Lisabona i Zenice. O ideji da susrete u direktnom prenosu emituju BHT, FTV i RT RS, Sport Centar je kontaktirao relevantne ljude iz TV kuća Javnog servisa BiH. Ispostavilo se da je osnovni problem podjela novca od "marketinškog kolača"...

Analize, statistike, razgovori

U novom broju Sport Centra za samo 1 KM od danas možete pročitati još mnogo zanimljivog sadržaja, kao što su dešavanja, razgovori, statistika i analize u fudbalskoj Premijer ligi BiH. Veliki problemi na Grbavici kulminirali su mogućom suspenzijom Željezničara, zbog neplaćenog obeštečenja za fudbalere iz Senegala. Najbolji naš internacionalac prošlog vikenda bio je Haris Medunjanin, piše Sport Centar u sedmičnom pregledu nastupa bh. internacionalaca, u rubrici "Žuto – plavi vikend".

Poklon poster FK Željezničar

Za samo 1 KM možete se informisati i o svim detaljima po okupljanju rukometnih reprezentativaca BiH, te o nastupajućem velikom bh. derbiju u NLB ligi, kao i fantastičnom pothvatu Larise Cerić nove juniorske prvakinje svijeta u džudou...

Sport Centar svojim čitaocima u novom broju poklanja i poster FK Željezničar.

Pregled sadržaja Sport Centra od danas, pa svakog narednog utorka moći ćete čitati i u skraćenoj verziji na najčitanijem portalu u BiH Sarajevo-x.com.