Liga prvaka
0

Ronaldov najgori i najsretniji trenutak

FENA
Vezni igrač Manchester Uniteda i jedan od najboljih nogometaša svijeta Cristiano Ronaldo je, nakon meča finala Lige prvaka u srijedu u Moskvi, koju je United dobio na penale protiv Chelsea, izjavio da mu je trenutak kada je promašio penal bio najgori u životu, ali da je sretan što se sve završilo dobro po klub.

Nakon njegovog promašaja, poslije preciznog Giggsa, penal za Chelsea je promašio i kapiten John Terry, nakon čega je pri šestom penalu bio precizan Anderson, da bi Anelka promašio za konačnu trijumf Uniteda.

"Ne znam šta da kažem uopšte, mislio sam da ćemo izgubiti kada sam promašio onaj penal. Mislio sam da će ovo biti najgori dan u mom životu, ali momci su nastavili da vjeruju, i pobijedili smo uprkos mom promašaju. Toliko sam ponosan na njih. Penali su čista lutrija. Mislim da smo zaslužili ovu titulu nakon svega što smo uradili", izjavio je Ronaldo, kojem je Petr Čeh odbranio penal, nakon što je oklevao da šutira.

"Sada je ovo najsretniji dan u mom životu", odahnuo je Portugalac prije nego što je za novinare potvrdio da ostaje u redovima šampiona Engleske i Evrope.

Ronaldo, koji je osvajač Zlatne kopačke za 2008. godinu, ove sezone je postigao čak 42 gola za United u svim takmičenjima, od toga sedam u Ligi prvaka.