Nogomet
6

Ronaldo: Želim da Real Madrid osvoji sve trofeje ove sezone

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA)
Uoči početka nove sezone u Španiji i Evropi ponajbolji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo otkrio je da želi još više trofeja od dva koja je osvojio prošle sezone s Real Madridom.

"Kraljevski klub" osvojio je Kup kralja i Ligu prvaka (10. u klupskoj povijesti) u prošloj sezoni, no ove su apetiti daleko porasli, posebice nakon dovođenja sjajnih pojačanja u vidu Jamesa Rodrigueza i Tonija Kroosa.

"Moji ciljevi uoči nove sezone su isti kao i uvijek, boriti se za svaki trofej i naporno raditi na svakom treningu. Od prvog do posljednjeg. Želja mi je da Real osvoji svaki trofej za koji se bude takmičio", rekao je za klupsku stranicu portugalski napadač.

"Naš klub, trener i trenerskoj osoblje, moji sjajni saigrači i ja ćemo napraviti sve što je u našoj moći da iz dana u dan, sedmice u sedmicu donosimo radost našim navijačima. Uvijek sam naglašavao da nisu individualne nagrade te koje naš čine boljima, već su to saigrači, navijači i treneri. Uvjeren sam da ja ne bih bio ovakav nogometaš danas da nije bilo mojih sjajnih suigrača i ovih divnih navijača Real Madrida", zaključio je Cristiano Ronaldo.

Real Madrid se trenutno nalazi u SAD-u gdje se priprema za početak nove sezone, koju otvara utakmicom UEFA-inog superkupa protiv Seville 12. augusta.