Nogomet
0

Ronaldo želi ostati u Realu do kraja karijere

FENA
Ronaldo (Foto: Reuters)
Ronaldo (Foto: Reuters)
Cristiano Ronaldo izjavio je da bi želio ostati u Real Madridu do kraja karijere.

Bivši napadač Manchester Uniteda osvojio je samo jedan trofej u dvije godine u Realu, ali je u izjavi za britansku televiziju "Sky Sports" kazao da bi bio sretan da karijeru završi u madridskom klubu.

"Potpisao bih na još deset godina, do kraja karijere. Međutim, niko ne zna šta ga čega. Ne mogu lagati i reći da ću biti još 10 godina u Realu, ili da više nikada neću igrati za United. Vidjet ćemo šta donosi budućnost", kazao je.

"Neću odbaciti mogućnost povratka u Premier ligu. Najviše volim Manchester United, ali ne mogu garantirati da ću se vratiti jer sam sretan u Realu", dodao je.

Ronaldo je kazao da je u dobrim odnosima s trenerom Manchestera Alexom Fergusonom, koji mu je pomogao da izraste u vrhunskog igrača. Također je i u kontaktu s nekima od bivših suigrača iz Uniteda.

"Nisam prestao da pričam s prijateljima i kada imam priliku čujem se s Alexom Fergusonom. On je bio važan čovjek u mojoj karijeri i uvijek je dobro razgovarati s njim", rekao je Ronaldo, koji je pojasnio zašto je 2009. došao u Real.

"U Manchesteru sam osvojio gotovo sve i bilo je vrijeme za nove izazove. Nisam došao u Madrid zbog novca, nego zbog izazova. Ovdje sam bliže porodici, a i klima mi prija", dodao je Portugalac.