Izjavio da je nesretan
23

Ronaldo želi napustiti Real Madrid?

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Španske, ali i svjetske medije preplavili su napisi kako je Cristiano Ronaldo nesretan u Real Madridu i da želi napustiti Kraljevski klub.

Sve se zakuhalo nakon 3. kola španskog nogometnog prvenstva u kojem je Real rutinski na Santiago Bernabeuu uz dva gola Ronalda savladao Granadu s 3-0. Naime, Ronaldo svoje golove nije uopće slavio, a po završetku utakmice ponudio je djelomično objašnjenje.

"Tužan sam iz profesionalnih razloga. U klubu znaju zbog čega. Zbog toga nisam slavio golove, jer jednostavno nisam sretan. Ljudi u klubu znaju o čemu se radi. Naglašavam da su u pitanju profesionalni, a ne privatni razlozi", rekao je Ronaldo.

Španski sportski list As navodi kako je u subotu Ronaldo zatražio sastanak s predsjednikom Reala Florentinom Perezom na kojem mu je objasnio kako je nesretan i sugerisao da želi otići. Kao razlog naveo je navodno da mu nije "ugodno" u svlačionici.

Postoje brojne teorije zašto je to tako. Jedna kaže da je Ronaldo nezadovoljan klupskim tretmanom svojih bliskih prijatelja, Kake, Ricarda Carvalha i Fabija Coentraa. Druga kaže da su zahladili njegovi odnosi s brazilskim lijevim bekom Marcelom nakon intervjua u kojem je ovaj javno rekao da bi Iker Casillas trebao osvojiti Zlatnu loptu, a treći pak da portugalska zvijezda ima problema sa samim Casillasom.

U svakom slučaju Ronaldov ugovor s Realom istječe 2015. godine, a donosi mu oko 10 miliona eura po sezoni. Posljednjih mjeseci Ronaldo je dao nekoliko izjava u kojima je natuknuo kako bi želio završiti karijeru u Realu, ali sada se to sve u kratko vrijeme promijenilo.

Sa brojnim igračima Real je ovog ljeta produžio ugovore (Di Maria, Albiol, Arbeloa). Indikativno, Ronaldo nije dobio nikakvu ponudu iz vrha kluba za potpisivanjem novog ugovora.