Nogomet
0

Ronaldo želi igrati za Real Madrid

Sarajevo-x.com
Mladi nogometaš Cristiano Ronaldo je, čini se, promijenio mišljenje i odlučio ipak napustiti Manchester United, kako bi ostvario svoj "san" da zaigra za Real Madrid.

Portugalski reprezentativac je, prema pisanju britanskih novina Sun, rekao svom agentu Jorgeu Mendesu kako želi igrati u Španiji, te kako to zna i uprava španskog nogometnog kluba.

Ronaldu je ponuđena plata u rasponu od 190.000 eura sedmično, a svojim najbližim suradnicima je priznao kako su finansijska nagrada i prilika da igra u tako prestižnom klubu previše primamljivi da ih odbije.

Slavni Portugalac je u subotu navečer kazao kako će svoju konačnu odluku saopćiti u naredna tri ili četiri dana, ali novinari, koji su jučer stigli u kamp portugalskih reprezentativaca u švicarskom Neuchatelu, dobili su informaciju da se Ronaldo neće obratiti medijima sigurno prije petka. Jedan od njegovih suradnika je portugalskim novinarima otkrio kako se Cristiano nada kako će United ipak razmisliti i pristati pregovarati oko njegovog odlaska.

Mendes je izgleda svakodnevno u kontaktu sa Madridom i na sve načine pokušava udobrovoljiti čelnike Crvenih vragova da razmisle o transferu.

Menadžer engleskog premierligaša Sir Alex Ferguson, protivno ranijim izvještajima, ne planira otputovati u Portugal, već odlazi u Francusku na odmor, a rješavanje ove situacije je prepustio izvršnom direktoru Davidu Gillu.