Peace Cup
0

Ronaldo zabio, Real izgubio

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Juventusa pobijedili su madridskog Reala 2-1 u polufinalnom dvoboju Peace Cupa igranom u Sevilli. U finalu će igrati protiv Aston Ville.

Torinski je sastav slavio na Sanchez Pizjuanu, stadion FC Seville, golovima Fabija Cannavara u trećoj i Hasana Salihamidžića u 49. minuti utakmice. Oba su gola Talijani zabili glavom nakon prekida. Cannavaro je imao sreću zabiti jedan od vrlo rijetkih golova u karijeri baš u prvoj utakmici protiv bivšeg kluba, u kojem je proveo tri posljednje sezone.

U 41. je minuti Cristiano Ronaldo upisao svoj drugi gol u dresu "kraljevskog kluba" zabivši iz penala koji je iznudio Raul.

Igračem utakmice proglašen je Juventusov veznjak Mauro Camoranesi. Hasan Salihamidžić odradio je u redovima Juvea svih devedeset minuta zaradivši žuti karton.

Torinezi, koji su u ovom dvoboju igrali bez lakše ozlijeđenog Diega, igrat će finale turnira u nedjelju na seviljskom Olimpicu protiv Aston Ville. Birmingemski je sastav u prvom polufinalu, igranom u Malagi, pobijedio Porto 2-1, iako su Portugalci od 69. minute, kada je isključen Emile Heskey, igrali s igračem više.

Peace Cup, polufinale:

Porto – Aston Villa 1-2 (Hulk 90-11m / Heskey 14, Sidwell 37)

Juventus – Real 2-1 (Cannavaro 3, Salihamidžić 49 / Ronaldo 41-11m)