Nogomet
7

Ronaldo za Messija, Victor Valdes za Ronaldinha

Totalsport
Lionel Messi: Nahvalio ga i Ronaldo
Lionel Messi: Nahvalio ga i Ronaldo
U razgovoru za madridsku Marcu nekad najbolji svjetski nogometaš, Brazilac Ronaldo Luis Nazario de Lima, ustvrdio je da je Lionel Messi bez dvojbe najbolji nogometaš današnjice...

"Više sam navijač Real Madrida no Barcelone, no nema nikakve sumje da je Lionel Messi najbolji nogometaš na svijetu", rekao je Ronaldo zaobišavši svog portugalskog imenjaka kao i sunarodnjaka Neymara, kojeg u prvi plan na silu stalno gura jedan od najvećih svih vremena, Pele.

S druge je strane vrlo zanimljiva izjava stigla od Barceloninog golmana Victora Valdesa (30), koji je na golu katalonskog kluba bez prekida već deset punih godina. On je Brazilca Ronaldinha, a ne Messija, istaknuo kao najtalentiranijeg i najboljeg nogometaša svog vremena.

"Uvijek sam tvrdio, a tvrdim i dalje, da je Ronaldinho promijenio klupsku povijest. On je bio lider ekipe koja je počela mijenjati nogometni svijet. Do njegovog dolaska nismo osvojili naslov dugi niz godina. Upravo s njegovim dolaskom Barcelona je počela postajati ono što je danas: najrespektabilniji klub na svijetu. Samo to je dovoljno da mu budemo vječito zahvalni".

"Mogu reći da je Ronaldinho najtalentiraniji nogometaš s kojim sam igrao. Uvijek je, baš uvijek, na terenu smišljao nešto novo", rekao je Valdes o danas 32-godišnjem nogometašu brazilskog Atletico Mineira.