Nogomet
2

Ronaldo: Vrlo sam sretan zbog rekorda u Ligi prvaka

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo odlično se vratio u ekipu Real Madrida nakon dvije sedmice pauze zbog povrede bedrenog mišića. Postigao je pogodak u gostujućoj pobjedi kod Københavna 2-0 u 6. kolu B grupe Lige prvaka i postao prvi igrač u historiji tog takmičenja koji je postigao devet pogodaka u grupi.

Nakon što je Luka Modrić doveo gostujući sastav u vodstvo sjajnim pogotkom u 25. minuti, portugalski reprezentativac postavio je konačni rezultat u 48 minuti. Mogao je postići i drugi gol, ali je u 89. minuti promašio kazneni udarac kojeg je sam izborio. Svejedno, s devet pogodaka u samo pet nastupa postao je rekorder Lige prvaka po broju golova postignutih u grupi.

"U Kopenhagenu smo kompletirali postavljeni cilj. Naša ekipa odigrala je jako dobro na vrlo lošem terenu. Ja sam postavio novi rekord u Ligi prvaka zbog čega sam vrlo sretan. Naša je ekipa vrlo dobra, igramo atraktivan nogomet s puno samopouzdanja", izjavio je Ronaldo, te dodao.

"Pomalo se vraćam. Na dobrom sam nivou, ali ne i na najboljem. Svi moji golovi su važni za moju ekipu. Postavio sam taj novi rekord, poseban je to osjećaj, ali ja ne razmišljam o rekordima. Najvažnije su mi pobjede moje ekipe."

Real Madrid je uvjerljivo osvojio svoju B grupu Lige prvaka sa 16 bodova iz 6 utakmica.