Nogomet
0

Ronaldo: Utakmice s Barcelonom me ne čine nervoznim

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
U srijedu će na Santiago Bernabeuu opet gostovati nogometaši Barcelone. Nedavno je katalonska ekipa, u okviru Primere, na tom stadionu slavila protiv madridskog Reala 3-1.

Ove sedmice pred madridskom publikom bit će odigran prvi četvrtfinalni meč Kupa kralja, a prije njega najbolji domaći igrač, Portugalac Cristiano Ronaldo, govori:

"Za mene je taj meč kao i svaki drugi. Nema razloga da budem posebno nervozniji zato jer igramo protiv Barcelone. Prije svakog meča se pokušavam opustiti jer mentalna priprema za mene je jako bitna", rekao je Ronaldo i nastavio:

"Isto tako, u svaki meč ulazim da odigram najbolje što mogu i da moja ekipa slavi. Isto je tako i prije Barcelone i prije bilo kojeg drugog suparnika."

Španski novinari su se ipak osvrnuli na činjenicu da Cristiano Ronaldo dosta rijetko zabija pogotke i odigrava zapažene role baš u ovim ogledima, protiv najvećeg suparnika.

"Ponavljam, ne obazirem se na kritike kao što je ova, već mi je u karijeri jako bitna osobna priprema za utakmicu. Opušten sam i miran, te čekam tu utakmicu kao i svaku drugu."

Nakon što je neko vrijeme izbivao s terena zbog povrede bedrenog mišića, recimo da bi se za meč s Barcelonom u sastav Reala trebao vratiti Argentinac Angel di Maria.