Nogomet
3

Ronaldo: Svi navijači Real Madrida sanjaju "decimu"

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA)
Dok u madridskom Atleticu sanjaju svoj prvi naslov prvaka Evrope, u gradskom rivalu Realu priča se samo o famoznoj "decimi", desetom trofeju prvaka Evrope.

Cristiano Ronaldo, prvi strijelac Lige prvaka ove sezone sa 16 pogodaka, bit će jak adut Reala u finalu i svjestan je koliko ovaj deseti naslov znači navijačima. Nada se kako će ga osvojiti već sada u Lisabonu.

"Svi navijači Reala sanjaju decimu, deseti naslov prvaka. To je trofej koji godinama pokušavamo osvojiti i koji želimo već predugo. Od prvog dana kada sam došao u klub suočen sam s tim pozitivnim pritiskom osvajanja naslova prvaka Evrope. Sada osjećamo da smo na malom koraku od tog ostvarenja", rekao je Ronaldo.

Sergio Ramos zaigrat će u svojem prvom finalu Lige prvaka i želi uživati u tom trenutku.

"To je jedinstveno iskustvo, nagrada za svu žrtvu i sav naporan rad koji smo uložili proteklih godina. Tokom tog razdoblja nismo imali previše sreće, nijanse su nas dijele od finala, međutim, napokon je došlo vrijeme kada ćemo moći uživati u tom trenutku. Nadam se da ćemo imati razloga za zadovoljstvo", dodao je Ramos koji je nedavno teret favorita prebacio na leđa Atletica utvrdivši da su oni favoriti sami po sebi zbog osvajanja naslova prvaka Španije.