Madridski 'As'
0

Ronaldo spreman za nastup protiv Züricha

Totalsport
Najskuplji nogometaš današnjice Cristiano Ronaldo vratit će se na travnjake nakon povrede desnog gležnja u utakmici 5. kola skupine C Lige prvaka u kojoj Real Madrid dočekuje Zürich.

Tako madridski dnevnik As piše da portugalski as nije spreman za nastup svih 90 minuta, ali da bi mu trener Manuel Pellegrini trebao pružiti priliku 30-ak minuta kao uvertiru uoči velikog derbija s Barcelonom na Camp Nouu u 12. kolu Primere nadolazećeg vikenda.

Podsjetimo da Ronaldo nije igrao od 10. oktobra kada je obnovio povredu gležnja (s ogleda Reala i Marseillea) u utakmici između Portugala i Mađarske, te je otad propustio deset utakmica “kraljevskog kluba”.

Prije Ronaldove ozljede Real je pobijedio u svih sedam odigranih utakmica (u svim natjecanjima), a momčad je prosječno zabijala više od tri gola po susretu. U njegovom odsustvu Real je pobijedio u pet od deset utakmica (ispao iz Kupa kralja), a efikasnost momčadi pala je na nešto manje od dva gola po utakmici.

Nakon četiri odigrana kola u skupini C Real je drugoplasirana ekipa tabele sa sedam bodova, isto koliko ima i vodeći Milan. Zürich je posljednji s tek tri osvojena boda.

Ronaldo je ove sezone odigrao dvije utakmice u dresu Reala u Ligi prvaka i zabio četiri gola.