Nogomet
0

Ronaldo: Siguran sam da se Rooney šalio

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najskuplji nogometaš današnjice, igrač Real Madrida i portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo, označio je nedavne komentare bivšeg mu suigrača iz Manchester Uniteda Waynea Rooneyja kao šalu.
  • Ne bi me zasmetalo da se Ronaldo ne pojavi na Svjetskom prvenstvu. Zapravo, bilo bi lijepo da se Portugal ne kvalificira na Svjetsko prvenstvo budući da su nas upravo oni izbacili s dva posljednja velika natjecanja – rekao je nedavno Rooney za britanske medije, a Ronaldo je uvjeren da njegova izjava zapravo bila šala.

  • On je moj dobar prijatelj i zna da je Portugal vrhunska reprezentacija. Igrao je Rooney nekoliko puta protiv nas i nikad nije pobijedio. Ali siguran sam da se šalio kada je davao izjavu jer u portugalskoj reprezentaciji ima prijatelje – izjavio je Ronaldo.

I dok se Engleska već i teoretski kvalificirala za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, pred Portugalom je težak zadatak, budući se nalazi tek na trećoj poziciji u kvalifikacijskoj skupini 1 i mora pobijediti u preostale dvije kvalifikacijske utakmice s Mađarskom i Maltom, te se nadati gubitku bodova Švedske kako bi osigurao dodatno razigravanje.

Rooneyjevu izjavu pokušao je interpretirati i portugalski selektor Carlos Queiroz, bivši pomoćnik menadžera Manchester Uniteda Sir Alexa Fergusona:

  • Poznavajući ga znam zašto je to rekao. Zbog poštovanja prema portugalskom nogometu i posebno prema Cristianu Ronaldu.