Primera
0

Ronaldo s dva gola slomio Valenciju

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Uspjeli su nogometaši madridskog Reala preboljeti debakl od Barcelone (5-0) i doći do pobjede u derbiju 14. kola Primere protiv Valencije (2-0). Istina, uz puno muke.

Nije momčad Josea Mourinha na Santiago Bernabeuu prikazala kvalitetnu igru kao u sedmicama prije kraha na Camp Nouu, ali došla je do iznimno važne pobjede, još jednom na krilima Cristiana Ronalda. Portugalac nije dopustio Barceloninom genijalcu Lionelu Messiju da dugo uživa na vrhu ljestvice strijelaca, na dva Argentinčeva gola Osasuni ranije tokom večeri, Ronaldo je odgovorio s dva pogotka Valenciji. Sa 16 je golova tako ponovno sam na vrhu Primerine ljestvice strijelaca.

Real je pogotke dočekao tek nakon što je u 64. minuti zbog drugog žutog kartona isključen veznjak gostiju David Albelda. Ronaldo je prvi put pogodio u 72. minuti nakon proigravanja Mesuta Özila, a priču je zaključio 14 minuta kasnije kada je provozao Ricarda Costu i zabio s otprilike šest, sedam metara iskosa s desne strane.

Real je na taj način sačuvao savršen učinak u domaćim utakmicama, sedam pobjeda u isto toliko ogleda, a ujedno se vratio na dva boda zaostatka u odnosu na vodeću Barcelonu.

Primera, 14. kolo:

Real Madrid – Valencia 2-0 (Ronaldo 72, 86) Osasuna – Barcelona 0-3 (Pedro 25, Messi 64, 82 - 11m) Levante – Atletico Madrid 2-0 (Nano 3, Caicedo 58)