Nogomet
28

Ronaldo: S Blatterom se nisam čuo, nemam telefon

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Napadač Real Madrida Cristiano Ronaldo šalom je odgovorio na pitanje o svome odnosu s predsjednikom Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppom Blatterom.

Poznato je da je prvi čovjek svjetskog nogometa na nedavnom događaju u Engleskoj ismijao Portugalaca, rekavši da puno vremena provodi kod frizera te da se na terenu ponaša kao zapovjednik. Ovo posljednje je odlučio i pokazati, pa je paradirao pozornicom stupajući poput vojnika.

Ronaldo je na to odgovorio odlukom da više neće dolaziti na svečanosti koje organizira FIFA, a Blatter je nakon toga kazao da je nazvao nogometaša i izvinio mu se.

"Nemam telefon, a sekretarica mi nije prenijela informaciju o tom pozivu", uz smijeh je rekao Ronaldo tokom svečanosti u Madridu na kojoj je dobio Trofej Alfredo di Stefano za najboljeg igrača Primere u sezoni 2012/13.

Osvrnuo se nakon toga i na Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg svjetskog nogometaša za koju je jedan od favorita.

"Najvažnije mi je uživati u ovoj nagradi koju mi je uručio Alfredo di Stefano. Gledao sam na snimkama njegove igre i mogu reći da je bio fenomen."

Ronaldo je trenutno izvan pogona zbog povrede bedrenog mišića, a o svom stanju je rekao:

"Više nisam povrijeđen, dobro sam već nekoliko dana. Odlučili smo da nećemo ništa riskirati prošli vikend protiv Valladolida, ali sljedeću ću utakmicu sigurno igrati."