Poruka iz Reala
0

Ronaldo rizikuje karijeru ako zaigra za Portugal

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Kako se bliži datum odigravanja prve utakmice razigravanja za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici između Portugala i BiH u Lisabonu (u subotu), odnos na relaciji Portugalski nogometni savez – Real Madrid je toliko napet da se može rezati nožem.

Razlog je naravno nastup Cristiana Ronalda, koji zbog povrede desnog gležnja pauzira još od 10. oktobra.

Iz Reala se trude dokazati na sve moguće načine da Ronaldo nije spreman za nastup, pa tako Marca piše: “Cristiano se trenutno oporavlja od povrede gležnja i u Realu misle da bi mogao ugroziti karijeru ukoliko se vrati na travnjake prerano”.

Španski list također dodaje da su iz Reala poslali svu moguću dokumentaciju o Ronaldovoj povredi na adresu Portugalskog nogometnog saveza, ali bez učinka budući je najskuplji nogometaš današnjice na popisu igrača koji će konkurisati za susrete protiv BiH.

"Cristiano Ronaldo neće putovati u Portugal. Poslali smo sve potrebne dokumente Portugalskom savezu. Ti dokumenti uz nalaze dr. Van Dijka dokazuju da Ronaldo nije spreman za igru”, priopćili su iz Reala.

Navodno je u Madrid pozvana i ljekarska komisija Portugalskog saveza kako bi se vlastitim očima uvjerila da Ronaldo nije spreman za igru.