Primera
1

Ronaldo protiv Valencije ruši još jedan rekord?

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Početak nove sezone Primere označava i početak novog lova Cristiana Ronalda na rekorde. Prvi bi mogao srušiti već večeras kada njegov Real Madrid na Santiago Bernabeuu dočekuje Valenciju.

Ukoliko uspije postići pogodak "šišmišima", Portugalac će postati prvi nogometaš Reala u historiji koji je zabijao u osam uzastopnih utakmica u španskom prvenstvu.

U završnici prošle sezone je bio precizan protiv Atletico Madrida, Sportinga, Barcelone, Seville, Athletic Bilbaa, Granade i Mallorce. Zabije li i ove nedjelje, prestići će petoricu Realovih legendi koje su postizale golove u sedam dvoboja zaredom - Puskasa kojem je to uspjelo u dva navrata, te Huga Sancheza, Van Nistelrooya, Olmeda i Roquea Olsena.

Bude li strijelac i u osmoj uzastopnoj utakmici, pred Ronaldom će tada biti još jedan cilj - rušenje Ronalda, ali onog brazilskog. Ronaldo Luis Nazario de Lima je u svojoj jedinoj sezoni u Barceloni (1996/97) zabijao u deset prvenstvenih dvoboja u nizu.

U sljedeća dva kola Realu slijede okršaji protiv Getafea i Granade, starih Cristianovih mušterija. No, prije toga Portugalac večeras mora smjestiti barem jednu loptu u mrežu Valencije kako bi mogao nastaviti lov na velikog Brazilca.