Nogomet
18

Ronaldo posjetio Juventus i poručio: Opet ste veliki

Totalsport
Ronaldo u posjeti Juventusu
Ronaldo u posjeti Juventusu
Ove nedjelje će nogometaši Juventusa odigrati veliki derbi u talijanskoj Seriji A. Na domaćem terenu Juventus dočekuje Milan. Inače, torinska ekipa je sasvim blizu i teoretskog osiguravanja novog naslova prvaka u Italiji - odbrane naslova.

Ovom nogometnom gigantu je u posjet ovih dana došao nekada sjajni brazilski nogometaš Ronaldo, kojem je kroz karijeru Juventus uvijek bio veliki suparnik, pogotovo u danima kada je Brazilac branio boje Intera i Milana. No, Ronaldo je unatoč tome ustvrdio:

"Opet ste veliki, vratili ste se na vrh. Kada dvije godine pobjeđujete u Seriji A znači da dominirate. Svaka vam čast", rekao je Ronaldo koji je u Torino došao na prezentaciju skorašnjeg Kupa konfederacija, turnira koji će se naljeto održati u njegovoj domovini, a kao određena najava Svjetskog nogometnog prvenstva koje slijedi iduće godine.

Uz sve to, Ronaldo se u mislima i izjavama vratio na događaj kada je, kao član Intera, imao fizički obračun s Juventusovim igračem Iulianom, a posebno je pohvalio Gigija Buffona za kojeg, kaže, "ne može vjerovati da je i dalje tako jak".