Nogomet
0

Ronaldo: Ponizno bih prihvatio i mjesto na klupi na SP-u

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaš Corinthiansa, 33-godišnji Ronaldo, ponovo je naglasio svoju želju za nastupom na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici u dresu brazilske reprezentacije.
  • Sanjam o nastupu na Svjetskom prvenstvu i povratku u reprezentaciju, očito je to nešto što bih jako volio. Kada dobijete poziv, nitko od igrača koji je pozvan neće postavljati uvjete da mora započeti u početnom sastavu – rekao je Ronaldo, s 15 pogodaka najbolji strijelac u historiji Svjetskih prvenstava.

  • Ako ću dobiti poziv, doći ću ponizno na Svjetsko prvenstvo i bit ću sretan da sam dio te momčadi – dodao je Brazilac kojem bi nastup u Južnoafričkoj Republici bilo peto pojavljivanje na Svjetskim prvenstvima (1994. u SAD-u kao 17-godišnjak je bio dio brazilske momčadi, ali nije igrao, op.a.).

Ronaldo je svjestan tko je trenutno prvi izbor u napadu selektora Carlosa Dunge.

  • Luis Fabiano (napadač Seville) trenutno igra sjajno. Ali to nije samo faza. On je sjajan igrač i zaslužuje svoje mjesto u reprezentaciji. Sjajno igra i zabija i za klub i za reprezentaciju i drago mi je zbog njega. Meni preostaje strpljivo čekati svoju priliku.

Brazilski selektor Carlos Dunga mogao bi testirati određene igrače koji kandidiraju za SP 2010. u posljednje dvije kvalifikacijske utakmice protiv Bolivije i Venezuele, a pogotovo jer je “seleçao” već osigurao nastup u Južnoafričkoj Republici.

  • Uvijek ima vremena za reprezentaciju. Trenutno sam ozlijeđen (fraktura lijeve šake), ali ozljeda nije tako strašna. Dunga mora izabrati između zdravih igrača za te dvoboje. Strpljivo ću čekati svoju priliku da pokažem igrama za Corinthians da zaslužujem novi poziv u reprezentaciju – zaključio je Brazilac koji je od svog dolaska u Corinthians (u prosincu prošle godine) zabio 17 golova u 27 odigranih utakmica, a pomogao je svojoj momčadi da dođe do naslova u Brazilskom kupu i Prvenstvu Paulista.