Češka se nije odbranila
1

FOTO+VIDEO / Ronaldo odveo Portugal u polufinale Eura

Piše: N. J.
Ronadlo je ponovo odlučio pobjednika (Foto: AFP)
Ronadlo je ponovo odlučio pobjednika (Foto: AFP)
Fenomenalni Cristiano Ronaldo ponovo je bio igrač odluke te odveo svoj Portugal u polufinale Evropskog nogometnog prvenstva. U četvrtfinalnom susretu protiv Češke Republike u Varšavi Ronaldo je glavom zatresao mrežu golmana Cecha za 1:0 i pobjedu Portugala.

Od samog početka je Portugal krenuo napadački te je i u prvom dijelu susreta pokazao da ima bolji tim. Stvarali su Portugalci šanse i imali veći posjed lopte u prvih 45 minuta, ali nisu uspjeli naći put do mreže. Česi su se za to vrijeme branili uz pokoju stvorenu priliku pred golom Portugalaca. Najbolju priliku u prvom dijelu imao je Ronaldo, ali je s nekoliko metara od gola pogodio stativu. Na odmor se otišlo uz rezultat 0:0.

Već u prvim minutama nastavka Ronaldo opet pogađa stativu. Šutirao je iz slobodnjaka s više od 25 metara, ali ponovo nije imao sreće. Krenuli su Portugalci potom po gol još ofanzivnije, međutim, Česi su uspješno odolijevali napadima sve do 79. minute, kada je Moutinho uputio centaršut u 16-erac, a Ronaldo sjajno reagovao i glavom pospremio loptu u gol Cecha, kojem je lopta prošla kroz vrhove prstiju.

Ronaldo proslavlja pogodak (Foto: AFP)
Ronaldo proslavlja pogodak (Foto: AFP)
Tim je golom Portugal izborio plasman u polufinale Eura, gdje će čekati pobjednika duela Španija-Francuska.

Podsjetimo, Ronaldo je u 3. kolu grupe B s dva gola bio tvorac pobjede Portugala protiv Holandije, koja je imala vodstvo 1:0. Tom je pobjedom Portugal osigurao prolaz u četvrtfinale.


szólj hozzá: Portugal vs Czech Republic 1:0 Ronaldo