Nogomet
5

Ronaldo o Mourinhu: Ne želim govoriti o toj osobi, nije vrijedno!

Totalsport
Cristiano Ronaldo i Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Cristiano Ronaldo i Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Cristiano Ronaldo, napadač Real Madrida i kapiten portugalske reprezentacije, još jednom je odbio komentirati svoj odnos sa sunarodnjakom Joseom Mourinhom. Čak mu nije želio niti ime spomenuti.

Reprezentacije Portugala i Holandije odigrale su miroljubivih 1-1 u prijateljskom meču u Sao Joao da Vendi u srijedu. Ronaldo je pogotkom iz blizine u 87. minuti spasio svoju selekciju poraza.

Nakon utakmice ga je neko od novinara upitao je li razočaran sadašnjim trenerom Chelseaja Joseom Mourinhom, koji ga je protekle tri sezone vodio u Real Madridu?

"Ne želim spominjati ime te osobe jer mislim da to nije vrijedno", odgovorio je Ronaldo.

Novinari su inzistirali na toj temi, pa je sada već vidno ljut Ronaldo ponovio:

"Ne želim govoriti o toj osobi!"

Uslijedio je upit je li posebno uživao u dvama golovima koje je zabio u pobjedi nad Chelseajem 3-1 u finalu Champions Cupa, nedavnog pripremnog turnira u SAD-u.

"Zadovoljstvo mi je zabiti gol protiv bilo koje ekipe", dao je novi kratki odgovor.

Ugodnije se osjećao tek kada je komentirao Carla Ancelottija, Mourinhovog nasljednika na klupi Real Madrida.

"Sviđa mi se njegov način rada. On je odličan čovjek i veliki trener!"

Ova epizoda je još jedan dokaz vrlo narušenih odnosa dvije najeksponiranije osobe iz portugalskog nogometa. Taj se odnos zahladio već krajem prošle sezone, a Mourinho je dolio ulje na vatru nedavnom konstatacijom kako ''postoji samo jedan pravi Ronaldo'', misleći, dakako, na velikog bivšeg brazilskog napadača.