Nogomet
11

Ronaldo o meču sa Hrvatskom: Obje ekipe imaju po 50 posto šansi

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Kapiten portugalske nogometne reprezentacije, protivnika Hrvatske u osmini finala na Euru u Francuskoj, Cristiano Ronaldo rekao je kako Hrvatska ima odlične igrače te da su šanse za prolaz u četvrtfinale podjednake, a pobijedit će ekipa koja bolje odigra u subotu.

"Obje ekipe imaju po 50 posto šansi za prolaz, dalje će ići onaj ko odigra bolje. Hrvatska ima odlične igrače, pobijedili su Španiju. Mi imamo svoje oružje, svoju hrabrost te ćemo igrati gledajući ih u oči", izjavio je Ronaldo koji je u srijedu bio igrač utakmice u remiju s Mađarskom (3:3) u susretu posljednjeg kola grupe F.

"Ulazak u osminu finala je lijepa nagrada. Ostvarili smo cilj i prošli grupu, iako smo mislili da ćemo biti drugi, no Island je zabio gol u posljednjoj minuti pa smo ostali treći. Bila je to luda utakmica, napadalo se čitavo vrijeme, bilo je vruće ali na ličnoj razini sam zadovoljan", dodao je.

Portugal je odigrao s Islandom 1-1, s Austrijom 0-0 i s Mađarskom 3-3.

"Tri puta smo bili izvan Eura i tri puta se vraćali", istaknuo je Ronaldo, strijelac drugog i trećeg pogotka protiv Mađarske.

Hrvatska je takmičenje u grupi D završila na prvom mjestu sa sedam bodova zahvaljujući pobjedama protiv Turske (1-0) i Španije (2-1), te neriješenom ishodu protiv Češke (2-2). Portugal je s tri remija završio kao treći u skupini F.

Utakmica Hrvatska - Portugal igrat će se u subotu u Lensu od 21 sat.