Halilhodžić za Sport Centar
0

'Ronaldo neće biti u formi protiv BiH'

Sarajevo-x.com
„Već sam spakovao kofere, samo da i vi spakujete vaše. Čekam vas u Africi“, istakao je Vahid Halilhodžić, selektor Obale Slonovače za Sport Centar, koji je sa popularnim „slonovima“ izborio plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Južnoafričkoj Republici.

Kako je Halilhodžić kazao za bh. sedmičnu sportsku novinu, svjestan je da će Zmajevi imati težak zadatak u dvomeču sa Portugalom, ali...

„Da ne bude zabune, Portugal je favorit, ali nisu nepobjedivi. Nejnezgodniji su protivnik kojeg smo mogli dobiti. Imaju vrhunske individualce, koje predvodi Cristiano Ronaldo, jedan od najboljih igrača na planeti. Međutim, kao ekipa ne djeluju moćno. Nemaju jačinu, čvrstinu i homogenost, odnosno kolektivni duh im nije jača strana. To najbolje pokazuju njihovi nastupi u kvalifikacijama. U posljednji momenat su izborili baraž, iako su individualnim kvalitetom bili daleko ispred svojih rivala. To pokazuje da su ranjivi i da imamo šanse“, rekao je Halilhodžić za Sport Centar.

Halilhodžić je u razgovoru za pomenuti bh. sportski list izdvojio dvije vrlo bitne stvari koje bi mogle odlučiti konačnog pobjednika, odnosno putnika u Južnoafričku Republiku.

„Prva stvar je to što ćemo revanš igrati pred našim navijačima. Bez obzira što Bilino polje prima mali broj gledalaca, teren i atmosfera koju prirede naši navijači mogu biti presudni u borbi za Mundijal. Drugi, vrlo važan momenat je Ronaldo. Dobro bi bilo da ne igra, a ukoliko bude i igrao pitanje je koliko će biti spreman. Sigurno je da neće biti u optimalnoj formi, mada je opasan kakav god da istrči na teren. Kada se sve to sagleda moramo biti optimisti, ali isto tako moramo biti svjesni da, ukoliko želimo na SP, u našim redovima mora sve štimati besprijekorno“, naglasio je Halihodžić.

Opširniji tekst možete čitati u novom broju Sport Centar magazina čije novo izdanje možete kupiti za svega 1 KM na kisocima širom BiH.