Real može osvojiti Ligu prvaka
0

Ronaldo: Ne zanima me Zlatna lopta već golovi i naslovi

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
"Real Madrid ove sezone apsolutno ima kapacitet za osvajanje Lige prvaka", izjavio je za Record portugalski reprezentativac, krilni napadač ''kraljevskog kluba'' Cristiano Ronaldo.

U zadnje vrijeme Ronaldu ide odlično. S portugalskom reprezentacijom je osigurao Evropsko prvenstvo, a njegov klub već je nakon četiri runde takmičenja po grupama u Ligi prvaka s maksimalnim učinkom izborio nokaut-fazu. U Primeri je, pak, Real Madrid na čelnoj poziciji, s tri boda prednosti pred braniteljem naslova i najvećim rivalom Barcelonom.

"Ovo je možda najjača ekipa koju imamo otkad sam ja u klubu, no, moramo osvajati trofeje kako bismo to i potvrdili. Nadam se da ćemo nastaviti igrati ovako kako sada igramo te da ćemo na kraju sezone biti ponosni na ono što smo uradili. Znam da se navijačima sviđa nogomet koji im nudimo, to je najvažnije od svega. Osjećamo povezanost s našim navijačima. Igramo dobro, što je i odraz poticaja koje primamo s tribina", kaže Ronaldo, član Real Madrida od 2009. godine.

Njegov klub je osvojio rekordnih devet naslova prvaka Evrope, ali zadnji od njih još u sezoni 2001/02.

"U ovom klubu je uvijek bilo posebno zadovoljstvo osvojiti Ligu prvaka. Real je uvijek među favoritima u tom takmičenja, ali svi znamo koliko ga je teško osvojiti. Ove sezone to možemo učiniti! Najveći konkurenti su nam uvijek isti – Chelsea, Barcelona, Manchester United, Milan, Inter i Bayern", ističe Ronaldo.

Jedan je od 23 nogometaša koji su ostali na skraćenom popisu u konkurenciju za Zlatnu loptu.

"To me uopće ne zanima. Fokusiran sam samo na Real Madrid. Ono što me zanima i što želim jest nastaviti igrati dobro, asistirati i zabijati golove. Želimo zadržati ovu razinu igre i očuvati vodeću poziciju na ljestvici u španjolskom prvenstvu. Samo na to sam usredotočen", završio je 26-godišnji Portugalac.