Nogomet
0

Ronaldo: Moj povratak nogometu bio je fantastičan

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Četiri mjeseca nakon povratka nogometu poslije ozljede lijevog koljena koja mu je prijetila prekidom karijere, brazilski 32-godišnji napadač Ronaldo ponovo se navikao na osvajanje trofeja.

Nakon što je u maju sa svojim Corinhiansom osvojio prvenstvo države Sao Paulo (Prvenstvo Paulista), Ronaldo je trijumfirao i u Brazilskom kupu.

U uzvratu finalne utakmice kod Internacionala Corinthians je remizirao 2-2, što je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu radi trijumfa iz prve utakmice od 2-0.

  • Moram biti zahvalan. Moj povratak nogometu je bio zaista fantastičan i nisam mogao niti zamisliti ovakve uspjehe – rekao je Ronaldo, koji je nakon svog debija za Corinthians u martu zabio ukupno 11 golova, uključujući one odlučujuće, u finalu Paulista prvenstva, kao i u prvoj utakmici finala Brazilskog kupa prije dvije sedmice u Sao Paulu.

U uzvratu Ronaldo nije zabio, ali je asistirao Santosu za drugi gol u 28. minuti.

  • Bio je to sjajan finale. Momčad je pokazala veliku snagu i zaslužila je naslov – dodao je nekad najbolji nogometaš svijeta.

O produljenju ugovora s Corinthiansom koji istječe krajem godine Ronaldo je rekao:

  • Pričekajmo da vidimo kako će pregovori teći, ali moja je želja ostati. Mislim da smo na dobrom putu da tako bude.

Corinthiansu je naslov u Brazilskom kupu bio treći ukupno u tom natjecanju u historiji kluba, a njime je ujedno izborio nastup u Copi Libertadores (južnoameričkoj inačici Lige prvaka) sljedeće sezone.