Tako misli nekadašnji najbolji igrač
105

Ronaldo: Messi i Mourinho su trenutno najbolji na svijetu

Totalsport
Ronaldo (Foto: AFP)
Ronaldo (Foto: AFP)
Bivši brazilski nogometni reprezentativac i trostruki osvajač titule najboljeg igrača godine, Ronaldo, smatra da bi Argentinac Lionel Messi trebao osvojiti nagradu Ballon d'Or.

Ronaldo (36) se iz aktivnog bavljenja nogometom povukao 2011. godine nakon dvije uspješne sezone provedene u brazilskom Corinthiansu. U razgovoru za službenu stranicu Međunarodne nogometne organizacije (FIFA) Ronaldo je otkrio da bi Messi treba ponijeti titulu najboljeg igrača 2012. godine ispred portugalskog kapetana Cristiana Ronalda.

"Borba će bit između Messija i Cristiana Ronalda. No, moj bi glas išao argentinskom nogometašu zbog broja postignutih golova, osvojenih trofeja i mogućnosti da unese "magiju" s drugog svijeta u igru", rekao je Ronaldo te nastavio obrazlagati.

"Cristiano je sjajan tehničar, vješt je i vrlo koristan. No, Messi radi čuda iz utakmice u utakmicu i to je ono što čini razliku između njih dvojice", smatra osvajač naslova Svjetskog prvaka iz 2002. godine.

U izboru za najboljeg trenera godine Ronaldo je istaknuo Josea Mourinha kao jedinog ozbiljnog kandidata za tu nagradu.

"Poznajem nogometni svijet jako dobro, tako da sa sigurnošću mogu reći da su njegove metode treninga, kao i taktičko znanje, trenutno najbolje što se može "naći" u današnjem nogometu", zaključio je Brazilac koji je u 98 nastupa za reprezentaciju postigao 62 pogotka.