Bilans na kraju godine
0

Ronaldo - Messi 60:59 u golovima, 1:5 u trofejima

Totalsport
Messi i Ronaldo
Messi i Ronaldo
Cristiano Ronaldo ove kalendarske godine je odigrao 60 utakmica kombinirano na klupskoj i reprezentativnoj sceni. Zabio je 60 golova. Lionel Messi je upisao 70 nastupa i 59 golova.

Ne postoje dvojica nogometaša na svijetu koje se zadnjih godina toliko često uspoređuje, koliko Ronalda i Messija, pogotovo otkad je Portugalac postao igrač Real Madrida.

Iako je Ronaldo u 2011. godini doista impresivan po golgeterskom učinku, nije teško izračunati da je prosječno zabijao gol po utakmici, dok je kod Barceloninog argentinskog asa taj prosjek nešto slabiji, Messi je upisao 28 asistencija, 11 više od svog najvećeg individualnog rivala.

Najvažnije od svega, Messi je s Barcelonom osvojio pet trofeja u 2011. godini, zadnji od njih ovoga mjeseca na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu, a Ronaldo s Realom samo jedan, Kup kralja prošle sezone.

Cristiano Ronaldo je zabio 43 gola u 34 utakmice za ''kraljevski klub'' u prvenstvu ove kalendarske godine. Dodao je 12 asistencija. U kup-natjecanjima je upisao 7 nastupa i pet golova, u Ligi prvaka 10 nastupa, pet golova i četiri asistencije, dok je u dresu portugalske reprezentacije u devet utakmica ostvario učinak od sedam pogodaka i jedne asistencije.

Ukupno je odigrao 60 utakmica, zabio 60 golova i podijelio 17 asistencija.

Lionel Messi je u prvenstvu Španjolske u 36 utakmica postigao 31 gol uz 16 asistencija. U kup-natjecanjima je participirao u 10 susreta uz 12 pogodaka i četiri dodavanja za gol, u Ligi prvaka je u 11 utakmica zabio 12 golova uz pet asistencija, dok je u argentinskoj reprezentaciji bio najskromnijeg učinka – četiri pogotka i tri asistencije u 13 susreta.

Ukupno, Messi je 2011. godine odigrao 70 utakmica i zabio 59 golova uz 28 asistencija.