Kaka o saigraču
0

"Ronaldo je genijalac"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon sjajne predstave i hat-tricka postignutog Mallorci u gostujućem dvoboju 36. kola Primere, šešir su Cristianu Ronaldu skinuli sportski direktor madridskog nogometnog kluba Jorge Valdano i saigrač Kaka.

"Bila je to naša velika pobjeda. Cristiano je genijalan nogometaš. Užitak je gledati ga kako igra. Uživam s njim na svakom treningu", izjavio je o svom saigraču 28-godišnji brazilski veznjak Kaka, koji je u Palma de Mallorci odigrao uvodnih 58 minuta.

"Cristiano Ronaldo je sjajan igrač. Iako treba pohvaliti cijeli tim na iskazanom karakteru, Ronaldo je bio taj koji nas je povukao i izborio nam pobjedu u jednoj od najvažnijih utakmica sezone. Ronaldo spašava ovu ekipu", priznao je sportski direktor Valdano.

"Ronaldo je ključna figura u našoj igri, a bez njega smo ove sezone proveli dva mjeseca. I tada smo pobjeđivali iako smo igrali bez njega. Zamislite sad Barcelonu dva mjeseca bez Lionela Messija", nadovezao se trener Reala Manuel Pellegrini.

Sam je Portugalac zasluge za pobjedu i svoju dobru igru pripisao nesebično cijeloj ekipi.

"Sretan sam sa svojim hat-trickom, ali zasluge također idu mojim saigračima. Ovo je moja prva godina u Madridu, godina prilagodbe. Sretan sam što igram dobro i pomažem timu. Želim odmah naslov prvaka. Znam da je Barça jako dobra ekipa, ali nadamo se da će do kraja negdje posrnuti. Konkretno, nadamo se da će se to dogoditi u Sevilli ovog vikenda. Mi, u svakom slučaju, postižemo pozitivne rezultate uprkos ogromnom pritisku, koji nam se nameće činjenicom da ne smijemo izgubiti korak za Barçom", završio je Ronaldo.