Nogomet
1

Ronaldo: Igrao sam loše, kao i saigrači, mi smo krivi, a ne trener

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
"Za poraz od Atletica krivi smo mi igrači, a ne trener Carlo Ancelotti, koji u našem klubu radi sjajan posao", rekao je najbolji napadač Real Madrida Cristiano Ronaldo nakon poraza u gradskom derbiju 7. kola Primere.

Diego Costa zabio je u 11. minuti za pobjedu Atletica na Santiago Bernabeuu 1-0. Atletico je tako slavio protiv Reala u prvenstvu prvi put nakon 30. oktobra 1999. godine (3-1).

Real Madrid u ovoj utakmici nije opravdao ulogu favorita, nije bio bolja ekipa na terenu, a Ronaldo je bio jedan od onih koji je najmanje pokazao.

"Najlakše bi sada bilo okriviti saigrače, ali to ne mogu učiniti. Ja sam igrao loše, kao i moji saigrači. Ne možete uvijek igrati dobro. Možda sam bio i malo umoran, jer smo imali samo dva dana predaha od zadnje utakmice. Nedostajalo mi je svježine. Ali, sve to nije izgovor. Atletico je odigrao dobru utakmicu. Mi nismo i zbog toga nismo zaslužili pobjedu. Oni su rano zabili gol, a nama je bilo teško protiv ekipe koja je igrala sa svim igračima iza lopte. Teško nam je bilo zabiti gol", rekao je Ronaldo i nastavio:

"Možda i nismo u najboljoj formi, ali ne igramo niti loše. Imamo nove igrače u svlačionici, novu taktiku, moramo se skupiti i odigrati bolje u idućim utakmicama. Od ovog poraza ne treba raditi dramu. Trener nije ništa kriv, krivi smo mi, igrači. Ancelotti radi odličan posao, jedan je od najboljih trenera koje sam imao u karijeri i vrlo smo zadovoljni s njime".

Ronaldo smatra da je pet bodova zaostatka za Barcelonom i Atleticom velika razlika, da nije ništa gotovo.

"Moramo samo naporno raditi i napredovati, jer imamo puno toga za osvojiti ove sezone", optimistično je zaključio portugalski napadač.