Utakmica protiv siromaštva
0

Ronaldo i Zidane slavili, Petrić dao gol

Totalsport
Humanitarna utakmica (Foto: AFP)
Humanitarna utakmica (Foto: AFP)
Devetu su godinu zaredom Realovi legendarni nogometaši Zinedine Zidane i Ronaldo Luis Nazario da Lima organizirali Utakmicu protiv siromaštva, ovog utorka u Hamburgu.

Na Imtech-Areni su Zidaneovi i Ronaldovi prijatelji pobijedili HSV-ove zvijezde 5-4, dok su na poluvremenu imali 3-2 vodstvo.

Povela je domaća ekipa, koju je s klupe vodio Thorsten Fink (i zabilježio prvi poraz od dolaska u klub!), 2-0, i to zaslugom Mladena Petrića. U osmoj je minuti hrvatski reprezentativac sjajnim poluvolejem nakon ubacivanja Mehdija Mahdavikije postigao prvi pogodak na utakmici, da bi deset minuta kasnije lijepim proigravanjem otvorio priliku donedavnom suigraču Ze Robertu koju Brazilac nije propustio.

Iz igre je Petrić, koji je prije utakmice kao kapetan razmijenio pozdrave sa Zinedineom Zidaneom, izašao u 31. minuti, a zamijenio ga je Ivica Olić, koji je za Hamburžane igrao prije no što je prešao u redove minhenskog Bayerna.

U drugom je dijelu, od 61. minute, zaigrao i treći Hrvat u redovima Hamburžana, Ivo Iličević.

Strijelci pogodaka za pobjedničku momčad bili su Drogba, Ronaldo, Capdevilla, Salgado i Figo, dok su za HSV još zabili Rincon i Korejac Son.

Uz nisku dobro poznatih zvijezda pred 24.300 gledatelja na Imtech-Areni vidjeli smo mnoge već zaboravljene asove, poput nekad velikoga alžirskog napadača Porta Rabaha Madjera ili Rumunja Gheorghea Hagija.

I među Hamburžanima je bilo zanimljivih veterana poput Jörga Albertza, Stiga Töftinga ili Rodolfa Cardosa.

Iz HSV-a su objavili da će kompletan iznos prihoda od utakmice, koji je procijenjen na 200.000 eura, proslijediti na račun UNESCO-ve zaklade za gladnu djecu Afrike.