Alex Ferguson
0

'Ronaldo i Messi su najbolji na svijetu'

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Portugalski krilni napadač Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo i Barcelonin argentinski dragulj Lionel Messi stat će jedan protiv drugoga u finalu Lige prvaka u Rimu 27. maja.

Alex Ferguson, menadžer Manchester Uniteda, smatra da se radi o dvojici najboljih nogometaša svijeta.

  • Neki su nogometaši, poput Kake, Messija ili Ronalda, naprosto prirodno nadareni. Međutim, to nije dovoljno. Vrlo važan je element vježbanja. Uzmimo za primjer Cristiana Ronalda. On ostaje samostalno vježbati nakon svakog našeg treninga, kao i još nekolicina naših igrača. Mi na treninzima radimo na poboljšanju tehničkih elemenata, primanja lopte, dodavanja, kretanja ili brzine igre. Ali, kada su u pitanju određeni detalji, samo o dobroj volji igrača ovisi hoće li se žrtvovati i vježbati te detalje nakon treninga. To je ono što obilježava igračke veličine. Ukoliko se oslanjaju samo na prirodni talent, nikada neće postati vrhunske klase. Moraju još dodatno raditi na sebi da bi to postali – zbori Ferguson.

  • Kada govorimo o današnjem naraštaju, Lionel Messi je top-klasa. Impresionira i Kaka, iako me, moram priznati, nikad nije ostavljao bez daha – dodaje škotski trener.

Menadžer Manchester Uniteda odaje veliko priznanje i Milanovoj legendi, kapetanu Paolu Maldiniju, koji će ove sezone završiti grandioznu karijeru.

  • Uz njegovu dugovječnost i sjajno ponašanje, morate ga poštovati zbog natjecateljskog duha i atletizma. Iako nikada nije bio najveći tehničar na svijetu, Maldini je u svim naraštajima Milanovih momčadi imao veliki utjecaj u njegovoj krasnoj karijeri. Maldini je izvanredan igrač.