Primera
0

Ronaldo i Higuain zabili više od polovice Realovih golova

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Real Madrida su slavljem na gostovanju kod Racinga u Santanderu (2-0) u sklopu 30. kola Primere upisali 12. uzastopni trijumf u tom takmičenju.

Kao što je to već postalo pravilo ove sezone, pobjedu su Realu svojim golovima donijeli Cristiano Ronaldo i Gonzalo Higuain. Portugalcu je to bio 18. ovosezonski, a Argentincu 24. gol, što je kombinirano više od polovice golova "kraljevskog kluba“ u domaćem prvenstvu, budući su ih ukupno zabili 83.

Zanimljivo je spomenuti da je protiv Racinga svoj tek drugi nastup ove sezone upisao njemački odbrambeni igrač Christoph Metzelder u nedostatku suependiranog Sergija Ramosa. Također je bilo zanimljivo gledati nastup 19-godišnjeg veznjaka Racinga Sergija Canalesa čije je usluge od sljedeće sezone "zakapario“ Real za 4,5 miliona eura.

Upravo je Canales propustio realizirati jednu lijepu priliku u prvih petnaest minuta utakmice, ali je pokazao da je nesumnjivo veliki talent.

Real je pobjedom s dva gola razlike osigurao čelnu poziciju na tabeli ususret velikom derbiju s Barcelonom (10. aprila) na Santiago Bernabeuu zbog bolje gol razlike od Katalonaca (Real ima gol razliku +57, naspram Barcelininih +56).