El Pais
0

Ronaldo: 'Dokazat ću da vrijedim 94 miliona eura'

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Najskuplji nogometaš današnjice Cristiano Ronaldo izjavio je kako je vrijedan svih 94 miliona eura koliko je za njega Real Madrid platio Manchester Unitedu.

Portugalac je u intervjuu El Paisu poručio kako će dokazati da Madriđani nisu pogriješili kada su odlučili platiti rekordan iznos za njega.

  • U velikom sam klubu i dokazat ću i sebi i svojoj porodici, svima koji me vole i onima koji su me zaposlili da sam vrijedan toga novca. Ne mogu reći više od toga, mogu samo raditi - kazao je 24-godišnji ofanzivni veznjak.

Na pitanje o privilegovanom životu kakav vode profesionalni nogometaši, Ronaldo je odgovorio kako život nije uvijek pošten.

  • Postoje ljudi koji su sretni i oni koji to nisu. Svi imaju ono što zaslužuju - rekao je Portugalac uz dodatak kako on vodi normalan život i kako se prilagodio zahtjevima profesionalnog nogometa.

  • U svojoj glavi sam normalna osoba. Bavimo se poslom koji nam nudi lijepe stvari, ali i daje veliku odgovornost. Uvijek moramo pobjeđivati, veliki je to pritisak, ali kao profesionalci, moramo mu se prilagoditi - istakao je Ronaldo i zaključio:

  • Trudim se ponašati pristojno na terenu i izvan njega iako to, iz različitih razloga, nije uvijek lako. Nastojim se prikazati u dobrom svjetlu, posebno pred djecom. Važno je da djeca imaju dobre uzore, to je moja velika odgovornost.