Nogomet
0

Ronaldo debituje pred 75.000 navijača

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Prema najnovijim prognozama čak 75.000 navijača madridskog Reala prisustvovaće zvaničnom predstavljanju Cristiana Ronalda na stadionu "Santiago Bernabeu".

Najskuplji nogometaš svijeta potpisao šestogodišnji ugovor sa Realom, a zarađivaće 13 miliona po sezoni. Manchester United je od transfera dobio 94 miliona eura. Prije samo nekoliko nedjelja govorilo se o cifri od 25.000 navijača koji će prisustvovati tom toliko dugo isčekivanom događaju, ali prema najnovijim procjenama španskog kluba stvari su se promijenile.

Nakon velikog uspjeha prošlonedeljne ceremonije zvaničnog predstavljanja Brazilca Kake, još jednog ovosezonskog pojačanja "kraljevskog kluba", čelnici Reala saopštili su da u ponedjeljak uvečer očekuju pun "Santiago Bernabeu".

Prema njihovim predviđanjima, očekuje se dolazak oko 75.000 navijača, što je prosječna posjeta na mečevima Reala na domaćem terenu, koji žele da vide historijski trenutak kada će Portogalac napokon obući legendarni bijeli dres sa brojem 9.

Na zvaničnom sajtu španskog kluba najavljeno je da će ovom događaju prisustvovati i predstavnici preko 200 medija iz svih dijelova svijeta.