Nogomet
0

Ronaldo danas objavljuje kraj karijere?

Totalsport
Ronaldo (Foto: AP)
Ronaldo (Foto: AP)
Prema izvještajima brazilskih medija, Ronaldo (34), jedan od najboljih nogometaša svih vremena, trebao bi u ponedjeljak službeno objaviti kraj svoje velike karijere.

"Ne mogu više. Želim nastaviti, ali ne mogu. Moje tijelo više ne može reagovati kako bih htio. Glava želi dalje, ali tijelo ne može više trpjeti. Mislim da je vrijeme", izjavio je bivši trostruki najbolji nogometaš svijeta (1996., 1997. i 2002.) u izboru FIFA-e za brazilsku televizijsku mrežu Globo.

Ronaldo je već ranije spominjao mogućnost penzionisanja, ali tek na kraju godine. No, nova serija povreda, kao i poraz njegovog Corinthiansa u pretkolu Cope Libertadores su, čini se, ubrzali njegovu odluku.

Podsjećamo, naslov u Copi Libertadores (ekvivalent UEFA-inoj Ligi prvaka, op.a.) bio je jedan od rijetkih koji Ronaldo u karijeri nije osvojio.

Ronaldovoj su karijeri u tri navrata prijevremenim završetkom prijetile teške povrede, a posljednja se dogodila u februaru 2008. godine, kada je u dresu Milana teško povrijedio desno koljeno. Uslijedila je jednogodišnja pauza, povratak takmičarskom ritmu u dresu Corinthiansa, a potom i novi problemi s povredama, te prekomjernom težinom.

Brazilski mediji pišu stoga da je više nego izgledno očekivati da će bivši napadač Cruzeira, PSV-a, Barcelone, Intera, Real Madrida i Milana, te najbolji strijelac u historiji svjetskih prvenstava (15 golova) uskoro i službeno objaviti svoje povlačenje. "El Fenomeno" je već i ranije izrazio želju za preuzimanjem predsjedničke uloge u Corinthiansu.