Nogomet
0

Ronaldo: Cijela je ekipa uložila veliki trud

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Novu briljantnu utakmicu, garniranu s dva gola i dvije asistencije, odigrao je Cristiano Ronaldo koji je sa saigračima iz Real Madrida deklasirao Schalke u prvom dvoboju osmine finala Lige prvaka.

Kraljevski klub je slavio u Gelsenkirchenu sa 6-1 i praktički već osigurao plasman u četvrtfinale. Ronaldo je propustio posljednje tri utakmice u Primeri zbog crvenog kartona protiv Athletic Bilbaa i očito je jedva dočekao da ponovno bude na sceni. Sada na kontu ima 61 gol u Ligi prvaka i ispred njega su samo Raul (71) i Lionel Messi (66).

"Odigrali smo već nekoliko jako dobrih utakmica ove sezone, a ovoje bila još jedna takva. Schalke nije bio na svom najvišem nivou. Zadovoljni smo jer smo jako blizu četvrtfinala", rekao je Portugalac.

Osim Ronalda, po dva su pogotka u Gelsenkirchenu postigli i Gareth Bale i Karim Benzema.

"Sva trojica smo odigrali dobro, ali nisu bitni samo naši golovi. Cijela je ekipa, od Ikera Casillasa, preko odbrambenih igrača i veznjaka, odigrala dobru utakmicu. Svi su uložili veliki trud", dodao je Ronaldo, a na pitanje o odrađenoj suspenziji, samo je kratko odgovorio:

"Što je bilo, bilo je. Bio sam frustriran jer mislim da nisam zaslužio tri utakmice, ali sada sam sretan".

A razloga za sreću u srijedu nije imao mladi vezni nogometaš Schalkea Julian Draxler.

"Nastojali smo se prilagoditi i ići naprijed, ali jednostavno nismo imali šanse protiv tako kvalitetnog suparnika kakav je Real. Posebno ne uz pogreške koje smo napravili. Više ne moramo pričati o plasmanu u četvrtfinale", mudro je zaključio Draxler.