Nogomet
0

Ronaldo će uskoro postati najbolje plaćeni nogometaš svijeta

Totalsport
Gareth Bale je prelaskom iz Tottenhama u Real Madrid postao najskuplji svjetski nogometaš, ali njegov novi saigrač Cristiano Ronaldo trebao bi vrlo skoro potpisati ugovor koji će ga učiniti najbolje plaćenim igračem svijeta.
Foto: AFP
Foto: AFP
Real Madrid je prije četiri godine platio Manchester Unitedu 94 miliona eura za prelazak Cristiana Ronalda, što je do ovoga ljeta bio i rekordni svjetski nogometni transfer. Novi rekord postavio je opet Kraljevski klub, kada je platio 100 miliona eura za dolazak Garetha Balea.

Nakon što je riješio taj posao, Real Madrid se može koncentrirati na potpisivanje novog ugovora s Ronaldom, kojem aktuelni vrijedi do 2015. godine.

Goal.com piše kako se očekuje da će do kraja ovog mjeseca Ronaldo potpisati petogodišnji ugovor koji će vrijediti do 2018. godine. Taj bi ugovor koštao madridski klub ukupno 155 miliona eura, a Portugalac bi zarađivao 15 miliona eura neto, dakle, uz već uračunat porez.

Nakon što je Kamerunac Samuel Eto'o napustio Anži Mahačkalu, Ronaldo, koji je u 202 utakmice u dresu Real Madrida zabio 202 gola uz 50 asistencija, postao bi najbolje plaćeni nogometaš svijeta. Trenutni ugovor donosi mu neto zaradu od 10 miliona eura godišnje, koliko će zarađivati i Gareth Bale u Real Madridu. Usporedbe radi, Lionel Messi u Barceloni zarađuje 13 miliona eura godišnje plus bonuse.

Ronaldo je svojim prijateljima rekao da se pregovori s Real Madridom oko novog ugovora dobro razvijaju, te da očekuje kako će ga potpisati prije skupštine sportskog društva Real Madrida 22. septembra.

Predsjednik kluba Florentino Perez konstantno je ponavljao kako će Ronaldo sigurno ostati na Santiago Bernabeuu.

"Cristiano je najbolji nogometaš svijeta, pa ga želimo učiniti i najbolje plaćenim igračem svijeta", izjavio je Perez.