Uz odugovlačenje oko ugovora
0

Ronaldinhu se ne sviđa smanjenje plate

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Talijanski mediji su još prije nekoliko dana Ronaldinhovo produženje ugovora s Milanom definisali kao gotovu stvar. Ipak, pritom se spominjao jedan "kamen spoticanja", a isti taj i danas je razlog zbog kojeg Brazilac još nije produljio vjernost klubu sa San Sira...

Važeći ugovor sa klubom sa San Sira Ronaldinho ima do 30. juna 2011, a trebao bi ga produžiti za dodatne tri ili četiri sezone. Ono što je sporno kod nogometaša jest činjenica da bi svoja godišnja primanja od kluba, a ona iznose osam miliona eura, trebao smanjiti na šest, što se brazilskom asu baš i ne dopada. No, spreman je, tvrdi Gazzetta, prihvatiti i to, kao i mogući odlazak trenera Leonarda. Međutim, činjenica da Milan još ništa konkretno nije ponudio čini ga nervoznim.

Također, Ronaldinho čeka i službenu potvrdu da će Milan sljedeće sezone igrati Ligu prvaka. Za sada su u dobroj situaciji budući da četiri kola prije kraja drže treće mjesto tabele (direktan plasman u LP) sa sedam bodova viška u odnosu na četvrtoplasiranu Sampdoriju.

Ronaldinho (30) je ove sezone postigao devet golova i podijelio 17 asistencija saigračima, a interes za njega pokazuje nekoliko engleskih Premierligaša. Najzainteresiraniji je pritom Manchester City.