Nogomet
0

Ronaldinho želi zaigrati na SP-u 2014.

Totalsport
Ronaldinho
Ronaldinho
Nekad najbolji nogometaš svijeta Ronaldinho (31) izjavio je za O Globo kako se nada da bi mogao izboriti nastup na svjetskoj nogometnoj smotri koju će 2014. ugostiti njegov Brazl.

"Moj cilj je igrati najbolje što znam za Flamengo, a ukoliko me selektor pozove, bit ću spreman", rekao je Ronaldinho koji je nakon 14 odigranih kola brazilske Serie A najbolji strijelac lige s devet postignutih golova.

Ronaldinho je bio član brazilske reprezentacije koja je 2002. na SP-u u Japanu i Južnoj Koreji osvojila peti naslov svjetskog prvaka, a svoje je mjesto u "seleçau" imao i u Njemačkoj 2006.

Ipak, prošle godine u Južnoafričkoj Republici za "Dinha" nije bilo mjesta jer je tadašnji selektor Carlos Dunga procijenio da je potpuno izvan forme. Aktuelni brazilski selektor Mano Menezes pozvao je Ronaldinha za prijateljski dvoboj protiv Argentine u oktobru prošle godine, ali otad je ponovo ispao sa spiska, pa je propustio i nedavnu Copa Americu. No, njegova dobra forma mogla bi natjerati selektora da se predomisli.

"Mislim da sam ponovo u vrhunskoj formi. Do Mundijala u mojoj zemlji ima skoro tri godine i sve je moguće. Mislim da mogu pomoći."

U dresu brazilske reprezentacije Ronaldinho je skupio 88 utakmica i pritom zabio 32 gola.