Gazzetta dello Sport
0

Ronaldinho želi ući u historiju Milana

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U razgovoru za Gazzettu dello Sport, brazilski nogometni as u redovima Milana Ronaldinho (29) otkrio je svoje zadovoljstvo vlastitim i igrama svojih saigrača u posljednje vrijeme.

Nakon sporog starta u sezonu, Milan je zaredao s uspjesima kako u talijanskom prvenstvu tako i u Ligi prvaka, a velike zasluge u njegovoj renesansi imao je i Ronaldinho koji na trenutke podsjeća na izdanja iz Barcelone kada je osvajao nagrade za najboljeg nogometaša svijeta.

  • Puno toga se dogodilo u posljednje tri godine, ali ja se nisam puno promijenio. Samo sam sada iskusniji. Jedina razlika je što sada konstantno igram i sretan sam jer igram za pobjedničku ekipu. Bilo mi je teško sjediti na klupi. Sretan sam samo kada mogu raditi ono što volim najviše, a to je igrati nogomet – rekao je Ronaldinho, te je otišao i korak dalje.

  • Volim ovaj Milan. Sposobni smo igrati napadački nogomet s igračima koje imamo. A povrh svega smo svi prijatelji. Svi igrači Milana su jedna velika porodica i ovdje se osjećam kao kod kuće. Želim biti kao Paolo Maldini i igrati do 40. godine, a možda i duže.

Na pitanje misli li do kraja karijere igrati za Milan, Ronaldinho je odgovorio protupitanjem.

  • Zašto ne? Igramo dobro i imamo samopouzdanja.

  • Možemo li izazvati Inter u borbi za naslov? Teško, ali sve je moguće. A, a ako dobro odigramo ove sezone, ova Milanova ekipa može kreireti stranice klupske historije - rekao je veznjak trenutno četvrtoplasirane momčadi Serie A.