Nogomet
212

Ronaldinho: U moje vrijeme bi Messi, Suarez i Neymar bili na klupi

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Jedan od najvećih fudbalera svih vremena, Ronaldinho, izjavio je kako je tokom igranja za Barcelonu stalno smišljao neke nove poteze na treninzima da bi, kako je rekao, poslije mogao prevariti protivnike.

''Svako vrijeme ima neke nove heroje i ovo je era Messija, Neymara i Suareza, iako bi oni u Barceloni, dok sam ja igrao za nju, bili na klupi. Dobro, možda Messi ne bi'', u šaljivom je tonu kazao Brazilac.

Nakon toga je ipak dodao kako su Messi, Neymar i Suarez najbolji fudbaleri današnjice. Istakao je za "Radio Barcelonu" da je s Messijem vrlo dobar prijatelj i da imaju dobre odnose.

"Uvijek smo bili odlični prijatelji. Od malih nogu je bio poseban, drugačiji od drugih. Ne znam zašto, ali Bog izabere neke i pokloni im neki talent. Leo je jedan od tih izabranih. Znao sam da će biti najbolji, a Kobe Bryant to zna, njemu sam to davno rekao", kazao je Ronaldinho.

Istakao je kako je tokom igranja za Barsu stalno smišljao neke nove poteze na treninzima da bi, kako je rekao, poslije mogao prevariti protivnike.

"Radio sam to za cijelu ekipu. Zahvaljujem se svojim saigračima koji su me puštali da radim sve te gluposti na treninzima, jer je to poslije bilo dobro za naš tim", kazao je Brazilac.

Na kraju je naglasio da je za njega jedna od najlegendarnijih scena u historiji fudbala ovacije prepunog Bernabea nakon što je u dresu Barse ponizio Real Madrid.

"Imam prijatelja koji se zove Mimo i koji jako liči na jednog gospodina koji mi je pljeskao. I dan danas se šalimo i pitamo se da li je to stvarno bio on. Bernabeu zaista ne skandira svakome. Tada nisam bio svjestan važnosti trenutka, ali kako vrijeme prolazi sve sam ponosniji na taj dan. Puno puta sam gledao tu utakmicu i taj trenutak", rekao je Ronaldinho.