Milannews.it
0

Ronaldinho tražio 3,2 miliona otpremnine

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Brazilac Ronaldinho ostat će, po svemu sudeći, do kraja ove sezone u Milanu. Iznos koji je zatražio kao otpremninu u slučaju januarskog odlaska u Gremio je klubu sa San Sira previsok.

Podsjećamo, Ronaldinho je već dogovorio privatne uslove saradnje s matičnim Gremijem koji ga očekuje već u januaru. Do tog transfera, ipak, može doći tek ukoliko Milan i Ronaldinho dogovore svoje uslove raskida ugovora.

Milannews.it saznaje da su se Milanov dopredsjednik Adriano Galliani i Ronaldinhov brat i agent Roberto de Assis sastali i raspravljali o modelu raskida ugovora 30-godišnjeg Brazilca, u slučaju da Ronaldinho u januaru prijeđe u Gremio. Inače, ''Dinho'' s Milanom ima ugovor do kraja ove sezone.

De Assis je zatražio 80 posto plaće koju bi njegov brat u Milanu trebao primati do kraja ugovora, odnosno do juna iduće godine. Radi se o iznosu od 3,2 miliona eura, a Milanu ne pada na kraj pameti prihvatiti takvu soluciju. Radije će ''regularno'' platiti nešto više, ali i zadržati Ronaldinha u kadru ekipe do završetka ugovora.

Prema tome, za očekivati je da se Ronaldinho priključi Milanovoj ekipi 27. decembra u trening-kampu u Dubaiju.