Nogomet
0

Ronaldinho s Beckhamom u LA-u?

Sarajevo-x.com
Američki nogometni klub LA Galaxy, prema pisanju sportskih medija, priprema mega ponudu koja će natjerati Brazilca Ronaldinha da ozbiljno razmisli da se pridruži Davidu Beckhamu u Los Angelesu. Njegov agent bi već iduće sedmice mogao saznati o kakvoj se tačno ponudi radi.

Brazilski nogometaš još uvijek nije siguran u svoj sljedeći potez budući da se AC Milan koleba oko njega, uprava Chelsea nije ništa konkretno poduzela, a ponuda Manchester Cityja ga uopšte nije zainteresirala. Sada Ronaldinho mora razmisliti i o skorašnjoj ponudi kluba LA Galaxy, za koji se šuška da će mu ponuditi godišnju platu od nevjerovatnih 18 miliona eura, ako pristane igrati u njihovom dresu u narednih tri do pet sezona.

Ovaj iznos je dovoljan da svakog igrača privuče, a američki nogometni klub će to sve nadoknaditi kroz marketing, ukoliko u svojoj momčadi bude imao dva najpoznatija imena iz svijeta nogometa.

Ronaldinho je navodno više "zagrijan" da igra u Evropi te se tek treba sastati s upravom svog trenutnog kluba Barcelone i razgovarati o njihovim budućim planovima.

Roberto de Assis, 28-godišnji Ronaldinhov brat i agent, trebao bi se sa zvaničnicima Galaxyja sastati u sljedećih nekoliko dana, nakon čega će čelnici ovoga kluba pristupiti Barceloni s ponudom od otprilike 30 miliona eura. Ovaj iznos bi, prema procjenama nogometnih stručnjaka, mogao biti sasvim dovoljan za Ronaldinhov odlazak s stadiona Camp Nou.