Nogomet
19

Ronaldinho: Messijevih početaka se sjećam s emocijama, Neymar je fenomen

Klix.ba
Ronaldinho (Foto: EPA)
Ronaldinho (Foto: EPA)
Jedan od najvećih fudbalera svih vremena, fudbalski zabavljač Ronaldinho, govorio je za klupsku stranicu Barcelone. Legenda Brazila se prisjećala Messijevih početaka, a komentarisao je i igru Neymara, kao i period kada je igrao sa trenerom Barcelone Luisom Enriqueom.

Ronaldinho je poručio da Messijev uspjeh za njega nije iznenađenje i da je Argentinac od početka pokazivao da ga čeka velika budućnost.

"Nisam iznenađen. Očekivao sam da će postati ovakav. Uvijek je pokazivao mnogo kvaliteta. Lijepo je vidjeti ga kako odrasta iz godine u godinu. Ima više iskustva, više zrelosti. To je lijepo za fudbal", kazao je Ronaldinho, a onda se sa osmijehom na licu prisjetio prvog pogotka Lea Messija.

"Posebno se sjećam njegovog prvog gola. Igrao je sa mnom. Ja sam mu dodao loptu. To je bio specijalan trenutak. Trenutka kada je kao mlad počeo igrati sjećam se sa mnogo emocija".

Brazilac je također govorio i o treneru Barcelone Luisu Enriqueu s kojim je igrao u Barceloni.

"Igrao sam puno puta sa njim i to je bilo lijepo vrijeme. Sjećam se njegove posljednje utakmice. Iznudio sam penal i pitao ga da on šutira pošto je to njegova posljednja utakmica, ali je dao meni. Zadovoljstvo je bilo igrati s njim. Sada je jedan od najboljih trenera svijeta", prisjeća se bivši osvajač Zlatne lopte.

A onda je došao red na Neymara, novog predvodnika Brazila. Ronaldinho biranim riječima govori o brazilskom "poster boyu".

"On je fenomen. Najbolji brazilski igrač. Sjajno je vidjeti da nastavlja raditi ono što smo mi ranije radili. Lijepo je vidjeti da brazilski igrač nastavlja pisati historiju. Mislim da je veliki igrač i veliki prijatelj", istakao je Ronaldinho.