Nogomet
0

Ronaldinho i Robinho preumorni za igru nakon ludog provoda

FENA
Brazilski nogometni reprezentativci Ronaldinho i Robinho neće zaigrati za svoje klubove u današnjim utakmicama 8. kola španskog prvenstva.

Barcelona će bez Ronaldinha u goste Villarrealu, dok Robinho neće biti u ekipi Real Madrida na gostovanju kod Espanyola. Službeno objašnjenje koje je stiglo iz Barcelone i Real Madrida navodi da su igrači preumorni nakon utakmice protiv Ekvadora odigrane u srijedu, te zbog dugog putovanja avionom natrag u Španiju.

No, čini se da je pravi razlog slavlje nakon pobjede Brazila 5:0, koje se odužilo do ranih jutarnji sati, a o čemu piše brazilski dnevnik "O Globo".

Brazilski list tvrdi je slavlje održano u najluksuznijem disku u Rio de Janeiru, koji se se zove "Catwalk" te da je bilo začinjeno alkoholom i seksom. Inače, vlasnik tog diska je prije manje od godinu dana uhapšen zbog dilanja droge. Svjedoci tvrde da su najaktivniji na zabavi bili Ronaldinho i Robinho. Tako se navodi da je Robinho nakon plesa sa zanosnom plavušom zatražio od redara da mu nabavi 40 kondoma.

Robinho je odbacio tvrdnje brazilskog dnevnika, dodavši kako on i njegova djevojka očekuju dijete, te da planira svadbu početkom sljedeće godine. Ronaldinho zasad nije reagirao na tvrdnje "O Globa".