Serie A
4

Romi tri boda protiv Cagliarija za zelenim stolom

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Utakmica 4. kola italijanskog nogometnog prvenstva između Cagliarija i Rome, koja je u nedjelju bila odgođena, službeno je registrirana rezultatom 3-0 za Romu.

Vodstvo Serije A donijelo je odluku da se spomenuta utakmica odigra pred praznim tribinama, budući da novi stadion domaćina, Stadio Is Arenas, ne zadovoljava sve potrebne uvjete da bi primio navijače i normalno organizirao jednu ovakvu utakmicu.

Inače, stari stadion Sant'Elia je zatvoren u martu 2012., a Cagliari je nakon toga domaće utakmice igrao na stadionima udaljenim i nekoliko stotina kilometara.

No, gradske vlasti Cagliarija su do dugo u noć, sa subote na nedjelju, analizirale kompletnu situaciju i predložile da se utakmica Cagliarija i Rome potpuno odgodi jer se pojavio strah od reakcije domaćih navijača. Pretpostavilo se da bi navijači mogli krenuti prema stadionu i napraviti još veći incident s obzirom na odluku da se igra pred praznim tribinama.

Predsjednik Cagliarija Massimo Cellino pozvao je navijače svog kluba da zanemare upozorenja vlasti i dođu na utakmicu ukoliko posjeduju ulaznicu. Romin direktor Franco Baldini zatražio je od nadležnih organa vodstva Serije A da se njegovoj ekipi dodijele tri boda kao rezultat odgode utakmice. Upravo takva odluka je i donesena, te je susret registriran pobjedom Rome 3-0 bez borbe.