Nogomet
129

Roma zvanično predstavila Egipćanina Salaha, Džeko potpisuje sutra

Klix.ba
Italijanski fudbalski klub Roma revolucionizirao je svoj napad dovođenjem Edina Džeke i Mohameda Salaha. Egipćanin koji je stigao iz Chelseaja danas je i zvanično predstavljen na konferenciji za medije.

"Gardia mi je u Londonu rekao da me želi u timu. Moj odnos s njim je veoma dobar", izjavio je nakon predstavljanja 23-godišnji fudbaler.

Dodao je da mu je cilj da pobjedama usreći navijače.

"Juve je jak, ali mi možemo ići i iznad očekivanja", poručio je.

Salah je već jutros trenirao sa novim saigračima u sportskom centru Trigoria. On je doveden na jednogodišnju posudbu, a svoje fanove o tome je obavijestio fotografijom na Twitteru na kojoj se rukuje sa legendarnim kapitenom Vučice Francescom Tottijem.

Sa Džekom i Salahom navijači Rome vjeruju da mogu u korak s Juventusom u napad na Scudetto.

Podsjetimo, Džeko je danas stigao u Rim gdje je prošao medicinske preglede, a sve to popraćeno je navijačkim oduševljenjem, skandiranjem njegovog imena, gužvama zbog želje za zajedničkom fotografijom i groznicom kakva odavno nije vladala u tom klubu.

Edin će u subotu potpisati petogodišnji ugovor s Romom, a godišnje će zarađivati 4,5 miliona eura. Nadajmo se da će upravo Džeko, uz Miralema Pjanića, biti djelić uspješne cjeline koji je rimskom klubu nedostajao.